четвртак, 17. децембар 2015.

Poučne i interesantne priče

~~Mladi bračni par uđe u najbolju prodavnicu u gradu. Muž i žena dugo su
posmatrali šarene igračke poređane na policama, povešane  po plafonu, u
veselom neredu na klupama. Bilo je tu lutaka koje se smeju i koje plaču,
elektronskih igara, minijaturnih kuhinja koje spremaju pice i torte.
Nisu se mogli odlučiti. Priđe im mlada i otmena prodavačica.
“Vidite”, objašnjavala je žena, “mi imamo malenu devojčicu, ali oboje smo
odsutni po celi dan, a često i naveče.”“Reč je o devojčici koja se retko smeje”,
nastavio je čovek.
“Hteli bismo joj kupiti nešto što će je usrećiti”, ponovo će žena, “I
onda kad nas nema…Nešto što će je veseliti kad bude sama.”
“Žao mi je “, nasmeši se ljubazno prodavačica. “Mi ne prodajemo roditelje!”

Aforizmi

-Papiri na kojima se pišu aforizmi i poslovice zovu se-leđa.
Vlastita i tuđa!

-Ništa se neće skuhati gore u glavi ako se dobro ne naloži
dolje u srcu.

-Valja misliti u morima i okeanima,a govoriti u sitnim
kapljicama rose.

-Za nas je uvjek velik i dobar samo onaj ondje,
a nikada ovaj tu. . .

-Stavi životinju u najraskošniju odaju i nahrani je najdivnijom
hranom,ona će sanjati o džungli,crvićima,travkama i
slamkama- eto,to je ćud!

Računarski biseri



Početkom 90 - tih u jednoj emisiji kada su voditelji odgovarali na pitanja gledalaca vezana za kompjutere jedno od postavljenih pitanja je bilo:

Jedna žena je zvala službu za tehničku podršku firme "Canon" jer je imala problem sa štampačem. Tehničar sa druge strane ju je pitao da li "radi pod Windowsom (prozorima)". Žena mu je odgovorila: "Ne, moj sto je pored vrata, ali to je dobar predlog. Čovek u sobi do mene sedi pod prozorom, i štampač mu radi perfektno".
     Jedan uzbuđeni ženski glas nazvao je tehničku podršku preduzeća Dell i kazao da ne može upaliti svoj novi kompjuter! Nakon provere da li je kompjuter uključen u struju, tehničar ju je zamolio da pritisne dugme za struju. Njen odgovor je bio:" Pa stiskam sve vreme na tu nožnu pedalu i nista se ne događa!" Uspostavilo se je da je "nožna pedala" - MIŠ!
Klijent:"Hallo..jel to tehnička podrška?"

SMSmania

Volim te, to nikad neće proći, u moj zagrljaj uskoro ćeš doći, ponesi mi ljubav, ponesi mi sebe, jer moje srce želi i voli samo TEBE !!!
Poslala: Beba
Mislio sam da sam te zaboravio, a ustvari nisam. Možda za raskid jedino ja kriv sam. Ali često mislim samo na tebe, čime sam te to otjero od sebe. Bio sam ljut i jako tužan, ali objašnjenje osto sam ti dužan, a mislim da si i ti isto mene, zato ne čekajmo da nas spoji vreme. Ne tražim ništa od susreta više, da ti kažem ovo što u srcu piše. A ti, molim te, razmisli malo nebih ti pisao da mi nije stalo. A ti, ako nećeš, u poruci kaži, poštovaću odluku, rećiću ti važi.

Meksički ribar

Mali brod se zaustavio uz obalu jednog malog meksičkog sela.
Američki turista je rekao jednom meksičkom ribaru da je riba jako kvalitetna i pitao ga koliko mu dugo treba da je ulovi.
«Ne dugo», rekao je Meksikanac.
«Ali onda zašto ne ostaneš duže i uloviš više?!»

Bepo, čistač ulica – Priča o istrajnosti

Bepo, čistač ulica, radio je svoj posao temeljino i sa uživanjem. Znao je da je njegov rad potreban.

Kad bi čistio ulice činio je to polako i konstantno: kod svakog koraka jedan udah, i kod svakog izdaha jedan zamah metlom.

Korak – disanje – zamah metlom; korak – disanje – zamah metlom; korak – disanje – zamah metlom… Ponekad bi malo zastao i razmišljao gledajući ispred sebe.

Priča o mravu (lekcije iz savremenog menadžmenta)

Jednom ne tako davno, živeo je srećan i vredan Mrav, koji je svakog dana  dolazio prvi na posao. Bio je vredan. Veseo. Jednom rečju, bio je srećan dok je radio.

Pevušio je vesele pesmice, a rezultati njegovog rada su bili odlični. Slušajući pesmu Mrava, gospodin Stršljen, direktor firme, zaključio da se mrav previše zabavlja, a premalo radi, jer nema pravo usmerenje i šefa koji bi ga kontrolisao.

Zašto meteorolozi greše prilikom prognoziranja vremena?

Obavljanje naših svakodnevnih aktivnosti često zavisi od vremenskih prilika. U njihovom predviđanju se oslanjamo na vremenske prognoze, ali one nisu nepogrešive. Ponekad se desi da vreme bude sasvim suprotno od onoga što je najavljeno. To nam može poremetiti planove i prilično nas iznervirati. Naprosto nam nije jasno kako je moguće da se pogreši oko tako trivijalne stvari, i zašto uopšte i postoje vremenske prognoze, kada u njih ne možemo da se pouzdamo. Kako bi razbili sve nedoumice, sastavili smo za vas spisak najčešćih razloga zašto dolazi do grešaka u vremenskoj prognozi.

Da li znate koji su nedovoljno istraženi delovi Zemlje?

Naša planeta predstavlja dom mnogobrojnim životnim organizmima najrazličitijih oblika. Iako se sa godinama njihov broj nažalost smanjuje, i to sve zbog štetnog uticaja čoveka, iznenadiće vas da postoje delovi zemlje koji čovek još nije ispitao. Pretpostavlja se da ovi predeli predstavljaju stanište još neoktrivenim i retkim vrstama biljaka i životinja.

40 zanimljivih činjenica o životinjama za koje sigurno niste znali

Do sada smo više puta pisali na našem sajtu razne zanimljivosti vezane za životinje Danas vam donosimo novih 40 zanimljivih činjenica o životinjama za koje verujemo niste znali a možda i jeste…

Bilo kako bilo, nadamo se da će vam i ove zanimljivosti tj.činjenice o životinjama se dopasti ali i da će te saznati , naučiti nešto lepo i novo..Za one koji su propustli od pre neke zanimljivosti o životinjama ostavljamo vam dva linka da pročitate i njih ovde i ovde

Ali pre toga današnjih 40 zanimljivh činjenica o divnim bićima – životinjama, koje naseljavaju našu plavu planetu Zemlju…..

Da li znate da Eskimi (Inuiti) ne jedu voće i povrće?

Stručnjaci nas često upozoravaju da je potrebno da svakodnevno konzumiramo voće i povrće koje blagotvorno utiče na naše zdravlje. Iz tog razloga iznenađujuće deluje činjenica da ishrana Eskima, odnosno Inuita, kako se danas govori, uopšte ne poznaje voće i povrće.  S obzirom da oni ceo svoj život provedu u predelima okovanim ledom i snegom, njihova ishrana se sastoji isključivo od masti i proteina životinjskog porekla. Uprkos tome, oni manje obolevaju od srčanih oboljenja, visokog pritiska i drugih bolesti koje izaziva masna hrana.

Za ćirilični SMS 70 znakova, a za klasični 160

Korisnik bilo kog operatora mobilne telefonije u Srbiji, ukoliko želi da napiše SMS poruku ćirilicom ili latiničnim pismom koje se koristi u srpskom jeziku, imaće na raspolaganju do 70 karaktera u jednoj poruci, umesto standardnih 160.
U kompaniji Vip mobajl Tanjugu je objašnjeno da SMS poruke koje sadrže ‘’specijalne’’ znakove, kao što je srpsko latinično i ćirilično pismo, ne
podrazumevaju nužno prelazak ograničenja od 160 karaktera ili 140 bajta.

Ovo sigurno niste znali o Isaku Njutnu

Pročitajte deset fascinantnih činjenica o Isaku Njutnu...


1. Njutn je bio veliki grešnik
Barem se tako smatra. Kada mu je bilo 19 godina, sastavio je spisak od 48 grehova koje je počinio.

2. Zabio je šilo u očnu duplju - namerno
U Njutnovo vreme se malo znalo o svojstvima svetlosti. U stvari, ljudi nisu znali da li oko proizvodi svetlost ili je

Zanimljivosti o Nikoli Tesli

Nikola Tesla je 1919. godine u američkom časopisu Electrical Experimenter u seriji članaka objavio jedinstvenu autobiografiju. Ovo svoje literarno delo Tesla je naslovio Moji izumi (My inventions) zato što je smatrao “da su njegovi izumi ceo njegov život i da je sve u njegovom životu njima bilo potčinjeno”.

Poznati NEKAD i SAD

Pogledajte kako su izgledali poznate ličnosti NEKAD aq pogledajte kako izgledaju SAD.

10 prelepih mesta na balkanu koje morate posetiti

10 prelepih mesta na balkanu koje morate posetiti

6 mesta u AZIJI koje morate posetiti

Altai Tavan Bogd National Park

Pet stvari u životu koje se ne mogu vratiti

Djevojka je čekala avion u čekaonici jednog velikog aerodroma. Pošto je trebala dugo čekati, odlučila je kupiti knjigu kako bi joj vrijeme brze prošlo. Uz knjigu kupila je i paketić keksa.
Sjela je u VIP čekaonicu kako je nitko ne bi uznemiravao. Kraj nje je bila stolica sa keksom, a sa druge jedan gospodin koji je čitao novine. Kad je ona počela uzimati kekse i gospodin je uzeo jedan. Ona se šokirala, ali ništa nije rekla i nastavila je čitati knjigu. U sebi je pomislila: ma gledaj ti ovo, da samo imam malo više hrabrosti, do sada bih ga već udarila...
Svaki put kad je ona uzimala jedan keks, čovjek pored nje, ne obazirajući se ni na šta, uzimao je isto tako jedan. Nastavili su tako dok nije ostao samo jedan u paketu i djevojka pomisli: baš me zanima što će sada napraviti!!!

Dragi roditelji - pismo studentice


  Već 3 mjeseca je prošlo kako sam na fakultetu a još vam nisam pisala. Stidim se zbog toga, ali vam obećavam, da ću sve to sad nadoknaditi!

Ali prije nego što nastavim sa pisanjem ovog pisma, molim vas, sjednite! Nikako nemojte dalje čitati ovo pismo stojećki!

Već su mi skoro potpuno zacijelile

Da li ste znali... (1.deo)



... je otprilike 10% površine zemlje trajno ?
... je fleka na kravi unikatna kao i otisak prsta ili pahulja snega - ne postoje dve krave sa istim oblikom fleke?

среда, 16. децембар 2015.

Da li ste znali... (2.deo)

lasta po ceo dan leti u potrazi za insektima i ponekad preleti i više od 800 kilometara!

 u srednjem veku bolesnike su najčešće negovale kaluđerice koje su se između sebe nazivale sestrama, te je taj naziv kasnije zadržan i za školovane medicinske sestre